- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 2 maanden, 1 week geleden door Jozef Harveys.
-
AuteurBerichten
-
Hallo allemaal,
Ik heb vannacht gedroomd, en ik kan mijn droom niet loslaten. Ik ben heel benieuwd of iemand hier de betekenis van weet.
Ik werkte in een ziekenhuis, ik moest een groot terrein over, om bij mijn werkplek te komen, samen met collega’s.
Overal stonden lange rijen met mensen. Steeds gebeurde er iets met die mensen als mijn collega’s en ik voorbij liepen; de een viel flauw, met een hoop wonden en paniek tot gevolg. De ander stond te wachten met zijn fiets, en viel heel langzaam voorover, face down. Ook hij viel flauw. Later, in een andere wachtrij, gebeurde er nog iets, maar dat is me niet helemaal bijgebleven.Iemand een idee?
Jozef HarveysGast2 maanden, 1 week geledenHallo Kauwgumbal, laat me in je droom duiken, meelopen en pretenderen dat ik je collega ben:
Terrein klinkt als een combinatie van terror en woestijn en aangezien de mensen als de munsen van het dak vallen trek ik de conclusie dat ze van heinde en verre getrokken zijn richting het ziekenhuis dat ze vanuit de verte zagen als een oase vol van stromen van levend brengend water. Maar, … in de woestijn heerst de terreur van De dood, De Duivel. Het ziekenhuis blijkt geen oase, maar een gekkenhuis te zijn, een val, een fata morgana waar de dood hen opwacht!
Want (er is sprake van woestijn in enge zin, het laatste trajekt, “het terrein” waar wij collega’s ons bevinden op weg naar ons werkterrein én de woestijn in ruime zin, die uitgestrekte) als zelfs die gelukkige hulpzoeker met een fiets, een rijWiel in de hand, hét symbool van mechanische efficiëntie, tot stilstand is gedwongen in de file en zich hardnekkig staande probeert te houden, langzaam, als een bloemsteel zonder water, halfdood “face down” moet buigen met de façade, het bedrog voor ogen, lijkt er geen hoop meer.
Wij, hoewel als deskundige hulpverleners, bereiken ons eindoel ook niet. Nou is de vraag: wat ervaar je als frustrerend zodat je je werk (in dienst van Het geestelijk Leven) niet kan doen? -
AuteurBerichten