Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum
Ik droomde dat ik smane met mijn vader op een motor zat. We reden over een heel smal schelpenpadje met aan beide kanten water. We konden maar stapvoets rijden. Vervolgens had ik pijn in mijn voet. Ik stapte af en ik trok mijn sokken en schoenen uit om te kijken wat er in mijn voet prikte. Het was een soort stukje hout. Splintertje. Ik kon het maar niet verwijderen dus ik liet het maar zitten, we gingen te voet verder over het schelpen pad. Ik liep op blote voeten dus het was nog pijnlijker. Ik kwam daar een paar kleine kindjes tegen die mij vroegen of ik hun wiskunde les kon volgen. Ik zei dat ik daar niet zo'n zin in had omdat het immers vakantie was. Ik stelde ze teleur. Ik reed daarna weer door een landschap met veel open weilanden en hollandse molens. Daarna liep ik op mijn slaapkamer langs een groepje jongens van mijn leeftijd die mij uitlachten om mijn uiterlijk..
Dat is denk ik de onzekerheid?
Vervolgens ging ik op bed liggen in de droom en werd ik wakker.
De motor staat voor vrijheid. Een mannelijk stoer monster. Je moet wel controle hebben voor het ding en moet je balans houden over het schelpenpaadje. Schelpen komen uit de zee. Zeeschelpen staan voor geborgenheid en veiligheid. Je laat je ware zelf, of je gevoelens niet zien. Om je te beschermen tegen mogelijke zielpijn, sluit je jezelf emotioneel af. Water staat aan beide kanten. De zee is het onbewuste.
Een splinter wijs op kleine dingen die je van de wijs brengen. De weg loop niet zonder horten of stoten. Wiskunde is geen kinderspel. Misschien zit daar wel je zwakheid in. Of omdat je het niet makkelijk oppakt het onzeker wordt. De molens (Sancho Panza) zijn draken waartegen je vecht.
Beheerder |
De motor is een energiek monster.
Maar op het schelpenpadje kom je niet vooruit.
Lopen op blote voeten legt je vertraging op en geduld. uithoudingsvermogen.
Schelpen doen denken aan de zee, het onbewuste, Aphrodite/ Venus die een doorn in hun voet opliepen.
Was het de angel van de liefde?
Aan wiskunde heb je hier niet veel.
Neem aan dat je vader de motor bestuurde maar jij je dus moest afstappen?
Lekke band of zo?
Of je eigen weg gaan?
Het is Pasen, dus kan nog meespelen als boeteweg.
Bedankt beide voor de uitleg.
Ik begrijp jullie goed...
Wiskunde is het vak waar ik het laagste voor sta helaas. Misschien dat, dat me nog achtervolgt?
De droom ging nog verder herinner ik me nu weer.
Ik liep over een bruggetje die over een sloot ging. Het was in mijn woonwijk. Het was donker buiten en alleen de lantaarnpalen brandden. Ik zag toen ik de brug overliep een man in het water staan verkleed als paashaas. Het was een psychopaat o.i.d hij deed gek en riep iedereen die langskwam. Dat de paashaas niet echt een betekenis heeft zo rond deze dagen snap ik maar misschien wel dat hij verkleed was?
Vervolgens liep ik verder langs de sloot en zag ik een hele mooie witte zwaan slapen op een groot mooi nest. Aan beide kanten van de zwaan lag 1 rode kat. Het leken wel 2 dezelfde.
Deze sliepen ook en de zwaan leek het niet erg te vinden..
Het bruggetje is een overgangsfase. Er is licht in de duisternis. De paashaas (mannelijk, rammelaar) staat voor vruchtbaarheid. Deze psychopaat is niet gevaarlijk. Het is niet altijd zoals het eruit ziet. De psychische brein werkt heel apart. Allerlei chemische toestanden.
De betekenis van de dieren weet ik niet.
Beheerder |
De man op de brug is een soort clown de irrationele factor in een crisis situatie.
De Paashaas is afkomstig van Astarte die eerst een vogel was en daarna op aarde gezet maar in die gedaante mocht ze als herinnering nog eieren leggen, zo luidt tenminste de mythe. Beiden zijn uiteraard vruchtbaarheidssymbolen.
Pasen of beter gezegd de paaseieren werden al vele honderden jaren voor onze jaartelling eerder beschilderd en weggeschonken.
Bijvoorbeeld aan jonge paren.
De Zwaan is een bekend zielesymbool. Legt ook ziele eieren. Maar de rode katten kunnen wel gevaar betekenen.
Het rode is wellicht het mannelijke element? Mars?
Droominfo, © 2024